KIJK EENS BIJ ONZE CURSUSSEN WAAR WE GEBRUIK MAKEN VAN DEZE KRUIDENSTEMPELS

De betekenis van het woord Sabaaydi is afkomstig van de Thaise groet 'Sabai Dee'. Het is een deel van de zin 'Sabai Dee Mai' die je waarschijnlijk hebt gehoord als je ooit Thailand hebt bezocht. Het is namelijk een standaard groet die men elkaar brengt in Thailand. Eigenlijk is 'Sabai Dee Mai' (สบายดีไหม) de begroeting die wordt gebruikt om te vragen 'hoe gaat het met je?'. Als je de zin opsplitst en letterlijk vertaalt, begin je te zien wat er 'eigenlijk' wordt gevraagd. Daarbij moet opgemerkt worden dat 'Mai' (ไหม) zich niet echt laat vertalen omdat het een deeltje is dat wordt toegevoegd om er een vraag van te maken.

Dus eerst hebben we 'Sabai' (สบาย) wat comfortabel betekent. In wezen kan het worden gezien als een sterk gevoel van rust en kalmte. Je zou kunnen zeggen dat 'Sabai' een weerspiegeling is van de Thaise cultuur en dit specifieke gevoel overbrengt.
 
Dit wordt gevolgd door het woord 'Dee' (ดี), dat vanuit het Thais vertaald kan worden met goed. Daarom kun je 'Sabai Dee' begrijpen als iets in de trant van 'comfortabel goed?'.  Het is echter eerlijk om te zeggen dat deze zin een diepere betekenis heeft dan deze vertaling laat zien, maar het lijkt overeen te komen met woorden als relax, comfortabel en aangenaam. Hoewel dit raar zou zijn om te vragen, geeft het kleine maar interessante blik in de Thaise taal en haar cultuur.


 

SABAAYDI

Wat betekent Sabaaydi?

Momenteel wordt de markt overspoeld met allerlei soorten kruidenstempels, de zogenaamde herbalballs. In onze studio gebruiken we kruidenstempels van een oud recept van 'What Po' [de meest beroemde massageschool van de wereld in Thailand]. De kruiden worden alleen in het Noorden van Thailand geoogst waar de lucht nog schoon is en niet vervuild. Na het drogen in de schaduw worden ze in droogtrommels gedroogd, dit alles onder toezicht van een ziekenhuis waar onze kruidenstempels vanaf komen. 

Het ziekenhuis is gelegen in de plaats Chang Rai en daar worden de kruidenstempels geproduceerd onder toezicht van het Thaise Ministerie van Volksgezondheid. De kruidenstempels zijn speciaal afgestemd op de westerse mens. De kruidenstempel bestaat altijd uit vers geplukte kruiden. De kruiden zijn zo samengesteld dat ze als een booster werken, het ene kruid versterkt het andere. Doordat deze kruidenstempels verwarmd worden, komt de geur van de geneeskrachtige kruiden optimaal vrij.

DE KRUIDENSTEMPELS

Welke Kruidenstempels gebruiken we?

Door met geurige en warme kruidenstempels te masseren, zorgt dit voor ontspanning van de spieren, een betere doorbloeding van de huid, het harmoniseert het lichaam en verlicht bij blokkades. De geur van de oosterse kruiden zorgt voor een diepe ontspanning van lichaam en geest en brengt je volledig in balans.

Door de bijzondere werking van de natuurzuivere kruiden heeft deze massage een reinigende werking op lichaam en geest. Het werkt op de belangrijkste energiebanen die zich in het gehele menselijk lichaam bevinden. Het effect van de verspreiding van de extracten door de opperhuid en de warmte brengt weldaden op de weefsels en op de circulatie van de lichaamsvloeistoffen en het bloed. Na het aanbrengen van de kruidenstempels wordt de behandeling afgerond met een massage van de gebieden waar de stempels zijn aangebracht, waardoor bepaalde gebieden kunnen worden losgemaakt en energieën weer in evenwicht kunnen worden gebracht.


Werking van de kruidenstempels

Wist je ook dat ziekenhuizen in Thailand patiënten voor een operatie eerst een vergelijkbare uitgebreide behandeling met kruiden geven

Voor wie is de
Sabaaydi Massage niet Geschikt

Omdat de Sabaaydi massage een doorstromende massage is wordt het afvloeiingssysteem van het lichaam geactiveerd. Hierdoor is deze massage niet voor iedereen geschikt, denk onder andere aan: zwangerschap met risicofactoren, huidaandoeningen, open wonden, tijdens een chemokuur, suikerziekte en of hoge bloeddruk (zonder medicatie), koorts en griep, hartritmestoornissen.

Eventuele aandoeningen graag van te voren even vermelden. Neem bij twijfel altijd eerst contact op met u behandelend arts of huisarts!

Dankzij de warmte van de stempels werken de kruiden diep in op het onderliggende spierweefsel. Uw hele lichaam zal de heilzame werking van de kruiden voelen. Dit kan zich uiten in soepelere spieren en verlichting van spierpijn en spasmen. Maar een Sabaaydi Massage heeft ook een ontgiftende werking op uw lichaam.

Het is geschikt voor mensen met reuma, fibromialgie, menstruatie en andere hormonale klachten. Alle vormen van spier-klachten, jicht, spit, spierdystrofie, verzuring van het lichaam, vasthouden van vocht, oedeem, verstevigen van de bloedvaten, depressies, emotionele blokkades, inzetten en ondersteunen bij het lijnen, afvalstoffen loslaten en afvoeren. Mensen die lijden aan stress en angst en zich moe en lusteloos voelen. En natuurlijk voor mensen die preventief hun lichaam en geest gezond willen houden en willen genieten van een heerlijk onspannende massage!

Voor wie is de
Sabaaydi Massage Geschikt

KIJK ook EENS in het cursusoverzicht voor deze originele sabaaydi massage, als enige in de benelux!

In het Thais zal het twee keer herhalen van een woord meer nadruk op dat woord leggen of de betekenis ervan intensiveren. Als iemand bijvoorbeeld zegt dat de Tom Yum 'ped ped' is, moet je weten dat het gerecht bijzonder pittig is. In het geval van ‘Sabai Sabai’ (สบายสบาย), kan het daarom worden opgevat als ‘zeer comfortabel’. 

De Sabaaydi massage is een diepe energetische massage waarbij gebruik wordt gemaakt van Thaise kruidenstempels. De massage is gebaseerd op de traditionele Thaise stempelmassage, de 'Shiatsu', de klassieke massage en de voetreflexmassage. De Sabaaydi massage heeft dus de basis liggen in Azië.  Hier worden al eeuwenlang kruidenstempels gebruikt bij de traditionele oosterse geneeskunde en is het één van werelds oudste genezingsmethoden.

De kruiden in de stempel worden gezien als natuurlijke geneesmiddelen. Ze geven hun geur en weldadige werking vrij nadat ze in een stoompan worden verwarmd en tegen het lichaam worden gedrukt of 'gedept' met zachte of diepere druk. Dit is afhankelijk van de behoefte die de zones van het lichaam aangeven. Na deze weldadige behandeling met de warme geneeskrachtige kruidenstempels volgt een massage met biologische rijstbrandolie met 10% biologische kokosolie. 

De kruidenstempelmassage wordt ook steeds bekender in de westerse wereld en wordt in steeds meer massagepraktijken en spa’s aangeboden. Een goede toevoeging dus voor jouw massagepraktijk! 

DE SABAAYDI MASSAGE

Heeft ontstekingsremmende eigenschappen en wordt gebruikt voor verstuikingen, kneuzingen en spierpijn.

Citroen gras

Wordt gebruikt voor verkoudheid, congestie en ze hebben antioxiderende eigenschappen. Het helpt de huid te reinigen en genezing te bevorderen

 Kaffir limoen

Dit is een heel sterk kruid en werkt geneeskrachtig en ontstekingsremmend op alle organen

Tumeric/Geelwortel

Artristis, vermoeidheid, spierpijn, onstekingsremmend, koorts verlagend. Geeft ondersteuning bij geestelijke uitputting en is verwarmend en pijnstillend

GEMBER/ZINGEBER

Bevordert de concentratie en de spijsvertering. Verlichtend bij reuma en gewrichtspijnen. Chi bevorderend en werkt bevrijdend bij negatieve gedachten

Alpini, OFFICINARUM (GALANGAL)

Wordt gebruikt voor stimulerende en verwijdende effecten voor de luchtwegen. Het heeft ook een kalmerend effect op stress, angst en slapeloosheid

Kampher

De kruiden worden samengesteld aan de hand van eeuwenoude Oosterse recepten

Als verlichting gebruikt bij luchtweg problemen zoals astma, bronchitis, keelpijn, infecties, griep, koorts. bevorderd genezing en zuivert de atmosfeer. 

Eucalyptus

veelal gebruikt bij huidproblemen zoals eczeem, schimmels, jeuk, spataderen, wonden en kloven. verminderd stress en wordt ingezet bij angsten en depressie. 

Patchoulli

Voor het stempelen gebruiken we twee soorten kruidenstempels: De grote voor het lichaam en de kleine, fijner van structuur en zachter voor de huid, voor het gezicht. In de kleine stempels zitten gemalen kruiden.

Deze kruiden hebben een reinigend, verwarmend en kalmerend effect. Bij gebruik van deze kruiden is er verlichting van stijfheid en spierpijn, en wordt de bloedsomloop gestimuleerd. De verschillende kruiden en hun werking: